Program Çıktıları

1.     Sosyal politika biliminin emekten yana bakış açısını kazanmış ve benimsemiş olmak, bu yaklaşımı yaptığı her işe yansıtabilme.

2.     İktisat, işletme, siyaset bilimi, sosyoloji ve hukuk başta olmak üzere çalışma ilişkileri, insan kaynakları yönetimi, sendikacılık ve toplu pazarlık ile sosyal politika ve gelirler politikası alanlarını içeren çok disiplinli bakış açısı kazanma.

3.     İşsizlik, yoksulluk gibi sosyal sorunlar ile işgücü piyasası, istihdam, işçi-işveren ilişkileri ve sosyal güvenlik gibi çalışma yaşamına ilişkin ekonomik ve sosyal konuların birbirleriyle ilişkilerini anlama ve güncel gelişmeleri izleme.

4.     Toplumda ve işgücü piyasalarında yaşanan değişim, dönüşüm ve sorunları gözlemleyebilme, analiz etme ve yorumlayabilme.

5.     Teknolojik gelişmeler, ekolojik ve sosyal sürdürülebilirliğin dijital dönüşümün sosyoekonomik etkilerini araştırabilme ve çözümler üretebilme; yeşil işgücü yetkinliklerini kazanma.

6.     Sosyal diyalog ve endüstri ilişkileri uygulama ve süreçlerini gerçekleştirebilme.

7.     Sosyal sorunlar ve hizmetler, işçi ve işverenler arasındaki çalışma ilişkileri ile insan yönetimi alanlarında nicel ve nitel araştırma yöntemlerini iyi bilme ve etik olarak kullanma.

8.     Yerel olduğu kadar, olaylara dünya ölçeğinden bakabilme; bir yabancı dili iyi anlama, konuşma ve yazma.

9.     Yaşam boyu ve kendi kendine öğrenme yaklaşımını benimseme.

10.  Bilişim teknolojilerini etkin olarak kullanma.

11.  Teknoloji ile ikame edilemeyen yaratıcılık, empati kurma, sistemik düşünme gibi insani becerilere sahip olma.