Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, hukuk, iktisat, sosyal politika, sosyoloji, psikoloji, endüstri ilişkileri gibi sosyal bilimlerin birçok dalını kapsayan disiplinlerarası bir alandır. Bölümümüz; Çalışma Ekonomisi, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Endüstri İlişkileri anabilim dallarından oluşmaktadır. Birinci ve ikinci yılların müfredatında çeşitli bölümler tarafından sunulan genel ve ortak dersler verilmekte; üçüncü ve dördüncü yıllar ise ağırlıklı olarak bölüm alan derslerinden oluşmaktadır.

Bölümümüz esas olarak çalışma ilişkileri ve sosyal politika alanlarına yönelik bir eğitim programı sunmakta ve çalışma hayatına ilişkin ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip edebilen, yorumlayan; çalışma yaşamını iktisadi, hukuki, sosyal ve psikolojik yönleriyle irdeleyebileyen, düşünen ve araştıran bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bölümümüz öğrencileri için isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı olanağı bulunmaktadır. Fakültemizin Erasmus+ öğrenci değişim programı kapsamında çeşitli Avrupa üniversiteleri ile yaptığı anlaşmalardan bölümümüz öğrencileri de faydalanabilmektedir. Bunların yanı sıra Üniversitemiz Kariyer Merkezi’nin danışmanlık desteği, kamu ve özel sektörde staj olanakları da bulunmaktadır.

Mezunlarımız, kamu ve özel sektörde personel ve insan kaynakları bölümleri başta olmak üzere çeşitli birimlerde çalışma imkanına sahiptir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş, denetçi veya uzman olarak istihdam edilebilirler. Mezunlarımızın işçi ve işveren sendikalarında uzman, kamu ve özel sektör bankalarının teftiş kurullarında müfettiş ya da çeşitli birimlerinde uzman olarak istahdam olanağı da bulunmaktadır.